torsdag 25. oktober 2007

Bondi Beach går mot slutten

Flybillett til Cairns er kjøpt og oppholdet her i Bondi Beach går mot slutten. Jeg reiser fredag 2. november. Der oppe skal jeg slappe litt av og ta dykkerlappen før jeg beveger meg nedover østkysten per buss. Selv om jeg ser frem til å reise videre, blir det trist å forlate Bondi. Jeg har tross alt fått et nettverk rundt meg, som absolutt vil savnes. Men jeg kommer garantert tilbake etter at østkysten er tilbakelagt. Jeg har ingen planer om hvor jeg skal stoppe eller hvor lenge jeg skal reise før jeg kommer tilbake til Bondi. Så vi får se hvor det bærer hen.. Det skal i hvert fall bli veldig spennende å reise helt på egenhånd. Jeg må innrømme at jeg er litt spent på hvordan det vil bli, men uansett kommer det til å bli en enorm opplevelse. Dersom det ikke svarer til forventningene eller ting går galt, er det bare til å komme seg tilbake til Bondi. Her er det nok av åpne dører som står åpne for meg frem til jeg finner meg et eget krypinn igjen.

De siste snaue ukene har det ikke blitt så mye surfing som det var i begynnelsen. Dette skyldes mye på grunn av forholdene. En annen grunn er fordi det er utrolig mange andre surfere i Bondi Beach. Dette gjør at folk krasjer i hverandre. Det siste jeg vil er å få et surfebrett i hodet i det jeg dukker opp av vannet. Det tilfellet har ikke skjedd meg enda, men den ene tyske kameraten min fikk et brett i hodet her om dagen. Sammenstøtet førte til en hoven og forslått nese samt et blåøye den neste uken.

Jeg har også sakt opp jobben nå. Siste skift er fredagen før jeg reiser. Jeg vil ha en uke i Sydney hvor jeg kan leke litt turist igjen. En friuke før jeg reiser skal bli deilig etter alle disse nattskiftene. I begynnelsen synes jeg det var helt perfekt å jobbe nattskift. Da hadde jeg hele dagen til fri disposisjon. Den siste uken har nattskiftene virkelig tatt på. Jeg har følt meg veldig trøtt og sliten i kroppen. Denne døgnrytmen tar virkelig på. Men, men nå er det bare noen få skift igjen så jeg klager ikke. Jeg er fortsatt veldig glad for at jeg har jobbet på Tea Gardens Hotel, som puben heter. Sjefene har vært veldig greie og kollegaene er helt fantastiske.

Folk flest er veldig hyggelige mot hverandre her. Når en møter hverandre er det alltid et håndtrykk eller klem og standardfrasen ”Hi, how are you?” Selv om det bare er godt ment, kan det bli litt slitsomt i lengden. Spesielt når en møter flere personer på en gang. Jeg prøver å variere så godt jeg kan mellom ”good”, ”I´m fine” og ”I`m all right”. Når en går fra hverandre er det også et håndtrykk eller en klem. Det er også veldig vanlig å takke bussjåføren for turen idet en går av bussen.

Til slutt vil jeg oppfordre dere til å legge inn en kommentar på innleggene mine. Kjekt å vite hvem som leser bloggen.

fredag 12. oktober 2007

Bondi Beach er plassen!




Har ikke fått lagt ut noe nytt i det siste. Det har ikke vært så mye nytt å skrive om. Dagene går og jeg koser meg veldig. Jeg blir stadig bedre kjent med folkene rundt meg. Det er alltid noe som skjer i Bondi Beach. Vi pleier å si at vi er en stor familie som tar vare på hverandre. Bondi er svært preget av alle backpackerne, studentene og working holiday folk. Alle er i samme situasjon, alle trenger nye venner. Derfor er det så lett å skaffe seg nye bekjentskap.

Juan, som jeg har blitt veldig godt kjent med her nede har flyttet inn i en ny leilighet rett i nærheten. Sist søndag hadde han innflytningsfest. Det var veldig gøy og være på en god gammeldags hjemmefest igjen. Alle folkene var i godt humør, stemningen var meget bra.

Et lite eksempel på at man deler mat med hverandre her er ifra i går. For noen uker siden traff jeg og Juan en franskmann på stranden. Han lurte på hvor en kunne kjøpe seg et nytt brett. Juan nevnte et drøss med butikker han kunne gå til. Etter en uke traff vi han igjen på stranden. Da hadde han fått seg et nytt brett. I går var jeg i huset til Camilla. Det viste seg at den samme franskmannen hadde flyttet inn i huset. Vi hilste på hverandre og pratet om det nye brettet hans. Han hadde akkurat tenkt å lage seg noe mat, og ville gjerne dele med seg. Jeg sa ikke akkurat nei takk til pasta med ost og kjøtt til.

De siste dagene har det ikke vært så veldig bra forhold for surfing. Det er skikkelig kjiipt å ligge på stranden uten og ha muligheten for å surfe. Forresten kjøpte jeg meg et nytt brett for en uke siden. Jeg ville ha mitt eget, så jeg og Juan kjørte til Manly. En strand på andre siden av byen. Planen var å kjøpe et brukt, men vi fant et nytt til 2500 kr. Det inkluderte line, finner, voks og reiseetui. Meget god pris! Jeg har blitt veldig glad i det allerede. Dette brettet er større og mer stabilt i vannet, så det er mye enklere å stå på.

Tidligere i uken var jeg på et såkalt ”staff meeting”. Hver måned har jobben et møte med de ansatte for å ta opp forskjellige ting. Her fikk vi mat og drikke. Etterpå gikk alle til en bar i nærheten. Det ble en veldig fin kveld og de ansatte ble bedre kjent med hverandre.

Tar med noen bilder i dag. Det øverste er meg på Bondi Beach med det nye brettet. De andre er fra leiligheten. Ha en fin dag!