onsdag 9. januar 2008

Melbourne


Som planlagt tok jeg og Erin en biltur langs Great Ocean Road. Det var en vannvittig tur med en meget mektig natur. Hovedattraksjonene var ”The Twelve Apostles”. Som en kan se på bildet har bølgene formet ut tolv ”øyer”. Faktisk er det bare elleve igjen nå, da den ene kollapset for en stund siden. Det var også noen flotte fossefall som var verdt å se. Vannet der var veldig kaldt, men friskt. Vi gikk også igjennom et par reinskoger. Etter en tre dager hadde vi sett hva som var verdt å se, så vi dro til hennes hus i Melbourne. Neste dag hadde vi sightseen i byen. Vi tok heisen opp i verdens høyeste boligblokk som var plassert midt i sentrum. Heisen stoppet ikke før en så to åttetall på skjermen. Utsikten var helt enorm. Jeg visste Melbourne var stor, men dette var ikke i nærheten av hva jeg hadde forestilt meg. Mens jeg stod der oppe prøvde jeg å tenke hvor mange ganger Stavanger ville passe inn i denne byen. Det var som å prøve og telle stjerner. Etter en høy opplevelse, hadde vi en tur i en enorm bypark. Staten Victoria som Melbourne ligger i lider av tørke. Det er store restriksjoner på bruken av vannet her. For øyeblikket er de på fjerde av fem stadium. Det er veldig ille. For eksempel kan de ikke vanne plenen eller vaske bilen. Sportsarenaer blir ikke vannet og alle vannfontener i byen er blitt skrudd av.

Vi tok også en tur opp til et utsiktspunkt, som hadde skue over hele byen. Dette gjorde vi når mørket hadde falt på for å se alle lysene. Det var utrolig flott.

Melbourne var en veldig fin by. Veldig annerledes til Sydney, selv om den var større var den mer avslappende. Favoritten er fremdeles hjembyen Sydney. Nå skal jeg tilbringe fem netter der før Asia. Jeg skal faktisk bo hos til en tidligere kollega. Han har ikke flyttet hjemmefra enda, så jeg skal bo sammen med familien hans.

3 kommentarer:

Ingvild sa...

Hei hei! I dag har jeg vært i byen og sett på åpningsshowet av Stavanger som europeisk kulturhovedstad. det hele bla avsluttet me et flott fyrverkeri. lurer på hvordan det var i forhold til nyttårsaften i Sydney, fordi dette var helt fantastisk. aldri sett noe lignende før. jeg reiser til Bergen i morgen. tar kystbussen sammen med Steffen. gleder meg til å komme opp igjen=) og gleder meg til å se deg igjen! men først: god tur til Asia! klemklem=)<3

Kristin sa...

Enig, Ingvild, flott fyrverkeri!!!! Festlig å lese om nyttår, ser for meg de timene på jobb som var så "løgne"!!
Hørte at du var kommet til Bangkok.God tur,Håper virkelig du holder deg frisk der borte!!!!!!
Klem tante :-D

Simon sa...

Melbourne va vel kjempefint, eller ka Øystein. Gled deg masse t Asia seie eg bare!!! Have fun. (D me at sykehuså e steingalne og at d e døden å bli sjuk e litt oppskrytt, verdens beste sykehus ligge f.eks. i Bangkok, så d går nok bra ska du se!) Kos deg