torsdag 27. september 2007

Blue Mountains






En del av pakken jeg kjøpte av Kilroy travels inneholdt en tur til Blue Mountains. Dette er et frodig område som ligger halvannen time utenfor Sydney. Linn og meg måtte stå opp halv seks for å rekke og være i byen til 0700. Været så ut til å bli meget bra, det ble det. Til sammen var vi 20 stk som dro av gårde per buss. Fire av dem var faktisk norske. To eldre par riktig nok, men alltids kjekt med norske. Guiden viste en enorm entusiasme for jobben sin. Hun gjorde alt hun kunne for å få alle til og trives. Første stopp var i en dyrehage. Der så vi kenguruer, koalaer, struts, pingviner, dingoer, en krokodille etc.
Neste stopp var ved en et lite vann, en såkalt billabong. Her spiste vi en fantastisk lunsj som guiden hadde laget til oss. Dessverre hadde jeg ikke med badebuksen, så det ble ikke noen dukkert på meg. Guiden fant også noen fargede steiner som hun brukte til å tatovere de som hadde lyst med forskjellige motiver. Jeg fikk et salamanderlignende dyr på armen.
Etter lunsj kjørte vi litt videre til et utsiktspunkt over hele Blue Mountains. Vi fikk også se en grotte som urbefolkningen tidligere hadde bodd i.
Siste stopp var et annet utsiktspunkt over Blue Mountains. Grunnen til at det heter Blue Mountains er bladene på trærne. Når solen skinner gjennom dem, ser det ut som om de er blå. Denne dagen var selvfølgelig en dårlig dag for å se dette fenomenet, men vanligvis skulle de visst se blå ut. Vi avsluttet med å gå ned en meget bratt fjellside for så å ta en slags togbane opp igjen. Det var først da en kunne se hvor bratt det var. De svarte løypene i alpene var ingenting i forhold. For å avslutte dagen tok vi en drink sammen da vi kom tilbake til Sydney.

De siste dagene har været vært helt fantastisk fint. Strandliv og surfing er helt maks! Solen varmer godt og jeg må begynne å smøre meg fra nå av. Surfingen krever mye energi. Jeg er konstant sulten og tigger ofte mat av andre. Men det er slik det er her i Bondi. Man tar og gir både mat og husly til hverandre.

1 kommentar:

Per sa...

"PUH" Jammen godt du ikke klappet krokodillen, du har fått med deg god HMS fra sivaksveien. Kjekt å lese om din hverdag. Ha det bra.